Aandeelhouders zullen nu bedrijven vragen om Bitcoin te kopen na de mega-inkoop van MicroStrategy, zegt Max Keiser.

Het op de Nasdaq-website genoteerde analytische softwarebedrijf MicroStrategy heeft onlangs zijn tweede grote bitcoin-aankoop van 175 miljoen dollar gedaan. Het totaal aan bitcoin-holdings van het bedrijf bedraagt nu $425 miljoen.

Bitcoin permabull Max Keiser, die ook de gastheer is van het Keiser-rapport, lijkt blij te zijn geweest met de stap van MicroStrategy. Keiser merkte onlangs op dat de investering van het bedrijf in bitcoin andere bedrijven zal motiveren om dit voorbeeld te volgen. Keiser denkt zelfs dat de aandeelhouders van andere miljardenbedrijven nu zullen gaan eisen dat hun geld wordt omgeleid naar bitcoin.

MicroStrategie verdubbelt op Bitcoin

Eerder deze week onthulde MicroStrategy CEO Michael Saylor dat het bedrijf $175 miljoen aan bitcoin (16.796 BTC) had gekocht. Dit was met name de tweede bitcoinaankoop van het bedrijf in twee maanden tijd.

De allereerste aankoop was in augustus toen het bedrijf $250 miljoen van zijn kapitaal in bitcoin investeerde. Destijds gaf de beursgenoteerde firma aan dat de investering in bitcoin deel uitmaakte van haar strategie om de waarde van haar kapitaal te behouden ten opzichte van een verzwakkende dollar.

Nu MicroStrategy een groot deel van zijn kasmiddelen omleidt naar bitcoin, wedden marktwaarnemers dat dit het pad effent voor andere bedrijven en institutionele beleggers om een gelijkaardige stap te zetten.

‚Aandeelhouders zullen nu *DEMAND* Ze zetten Idle Cash in bij Bitcoin‘ – Keiser

Medio augustus heeft het in Canada gevestigde restaurant in het Midden-Oosten, Tahinis, zijn volledige kasreserves omgezet in bitcoin. De CEO van de franchise, Omar Hamam, legde uit dat hij jarenlang bitcoin had ontslagen, maar dat hij uiteindelijk een paar maanden lang de activa op zijn persoonlijke rekening had gestort. De beslissing om al het spaargeld van zijn bedrijf om te zetten in bitcoin was gemakkelijk, omdat hij gelooft dat het een „echte besparingstechnologie is die rijkdom in tijd en ruimte opslaat“.

Hamam verklaarde verder:

„En toen hebben we als bedrijf besloten om al onze overtollige kasreserves op te slaan in #bitcoin, omdat het een veel beter alternatief biedt voor het sparen van contant geld. Dat zullen we de komende jaren blijven doen en misschien wel voor altijd als we het fiat niet nodig hebben“

Tahinis restaurant publiceerde een Twitter-draad op 18 september waarin het verschillende high-profile investeerders en CEO’s waaronder Jeff Bezos, Warren Buffett, Bill Gates, en Elon Musk. Het restaurant ging door om te suggereren dat ze in zijn voetsporen treden en enkele van de kasreserves van hun bedrijven toe te wijzen aan bitcoin.

Commentaar gevend op deze draad, postuleerde Maximum Keiser dat de aandeelhouders nu zullen eisen dat de bedrijven beginnen hun nutteloos contant geld aan de vlaggenschipcryptocurrency toe te wijzen.

Het crypto-landschap ontwikkelt zich snel. Eerder in mei haalde Wall Street-veteraan Paul Tudor Jones de krantenkoppen nadat hij onthulde dat hij het snelste paard in de race had gekocht (bitcoin, uiteraard) om zich in te dekken tegen de inflatie.

Met al deze mainstream reuzen die bitcoin kopen, weet je dat het een serieus spel is. De volgende stap: meer bedrijven en gerenommeerde investeerders die ook bitcoin kopen. Sommige industrie-executs voorspellen zelfs dat de miljardair Warren Buffett de volgende bitcoiner zal zijn nadat hij onlangs in goud heeft geïnvesteerd.

Dieser Beitrag wurde unter Bitcoin veröffentlicht. Setzen Sie ein Lesezeichen auf den Permalink.