Ethereum raakt $1.800 om nog een ATH te registreren

Nog meer goed nieuws voor het crypto-ecosysteem: Ethereum, ‚s werelds grootste altcoin, passeerde alweer een mijlpaal op de prijsgrafieken, waarbij ETH de grens van $1.800 doorbrak om een nieuwe ATH te noteren.

Gelijklopend met de prijsstijging, overschreed ETH’s market cap recentelijk ook voor het eerst $200 miljard. Het moet echter worden opgemerkt dat de cryptocurrency op een aanhoudende uptrend is geweest sinds het jaar 2021 aanbrak.

In feite, sinds het doorbreken van zijn 2018-ATH op $ 1.448, heeft de crypto-asset prijsontdekking ondergaan op de grafieken. Interessant genoeg, kwam ETH’s prestatie op de hielen van Bitcoin Era zelf die zijn waarde verdubbelde na zijn eigen doorbraak van zijn 2017-ATH.

ETH Opties presteerden beter dan BTC Opties in januari 2021

De interesse in Ethereum is ook gegroeid vanuit de derivatenmarkten, met 3.529.404 ETH optiecontracten die verhandeld werden in januari 2021. In feite stegen de contracten met 18% ten opzichte van december 2020.

De totale omzet bedroeg bijna 96 miljard dollar (BTC, ETH samen). De toenemende interesse in de ETH markt werd ook waargenomen in termen van Open Interest. In januari 2021 sprong ETH OI van $800 miljoen naar maar liefst $1,8 miljard, een groei van bijna 130%.

Ethereum 2.0 en CME ETH Futures – Zal de prijs meer appreciëren?

Wanneer we het hebben over de populariteit van staking binnen Ethereum 2.0, spreken de statistieken voor zich. Volgens Glassnode, heeft het totaal aan Ether staked in het Ethereum 2.0 netwerk onlangs de $ 5 miljard-grens overschreden, met hetzelfde te doen in een zeer korte periode van tijd.

Hierbij is het belangrijk op te merken dat de validators die hun Ether hebben ingezet in ETH 2.0 pas in staat zullen zijn om hun activa terug te krijgen nadat Fase 2 is gelanceerd, wat nog minstens een jaar in ontwikkeling is. Dergelijke sentimenten benadrukken het langetermijnvertrouwen in de ontwikkeling van ETH 2.0, waarbij de crypto waarschijnlijk ook een verbeterd monetair beleid zal zien met EIP-1559.

Wat de instroom van institutioneel kapitaal betreft, is het nog vroeg aangezien Bitcoin de meeste aandacht opeist van geaccrediteerde beleggers. De lancering van CME Ethereum Futures is een goed begin, maar het kan nog wel even duren voordat we constructieve institutionele interesse in Ethereum zien.

Bij het ter perse gaan, werd Ethereum gewaardeerd op $1.801, met het volgende doel op $2.000, ruim binnen het bereik van ETH’s bullish momentum.

Dieser Beitrag wurde unter Krypto veröffentlicht. Setzen Sie ein Lesezeichen auf den Permalink.