Gör ett argument för Bitcoins överlevnad på den större marknadenSamyuktha

Bitcoin har stannat över 10 000 dollar under en rekordperiod; dess pris upprätthölls över 20MA och det har sett ökad volym och institutionell antagande. Allt detta var mitt i FUD som marknaderna upplevt under de senaste månaderna, med dramatiken kring stora kryptobörser som KuCoin, Bitmex och OKex, vilket överraskande inte hade någon eller ingen inverkan på priset på Bitcoin.

Med volatilitet på en av de lägsta rapporterade nivåerna och alla de positiva kedjorna i kedjan är nästa fråga – Kan vanlig handel vara nästa för Bitcoin?

Enligt data från coinatmradar nådde Bitcoin Code-installationer rekordhöga 11107 den 17 oktober – en ökning med 75% sedan början av året.

Av dessa finns över 8000 uttagsautomater i USA ensam och dominerar andelen Bitcoin-uttagsautomater världen över. Europa stod för 11,3% av marknadsandelen och Asien för endast 1,3%.

Men begreppet ”Physical Bitcoin” är en oxymoron i sig och bevis tyder på att de flesta föredrar att hålla sin virtuella valuta virtuell.

Detta gäller särskilt när de avgifter som tas ut vid bankomater beaktas när 741 bankomater tar ut köpavgifter mellan 15-20% och 679 bankomater som tar mellan 5-15% för att sälja BTC. Detta är långt ifrån hela bilden också, med tanke på att information om de avgifter som tas ut kan endast samlas in om ATM-operatörer har API-rapportering aktiverad. Hittills har endast 29,8% aktiverat denna möjlighet.

En annan signal om Bitcoins potential vid mainstream-antagandet av detaljhandeln är med avseende på kryptobetalkort. Visa och Mastercard är förmodligen världens mest dominerande krafter inom elektronisk betalningsindustri, och deras senaste partnerskap med Coinbase respektive Wirex har gått långt inom kryptobetalningsområdet.

Enligt Raoul Milhado, VD för kryptokortföretaget Elitium,

„Utan kryptokort kommer krypto inte att överleva den större marknaden.“

Men utmaningar kvarstår, med många som citerar säkerhetsöverträdelser och missbruk av medel som några av de största hindren.

Även om den ökade ATM-närvaron och framstegen i kryptobetskortsutrymmet utvecklas snabbt, uppnår de inte riktigt de nivåer som ännu skulle kunna kvalificeras som en utbredd detaljhandel.

Denna ökade närvaro kommer dock att bygga medvetenhet som säkert kommer att hjälpa till att få krypto ur uppfattningen att vara ”en valuta för det mörka nätet”.

Dieser Beitrag wurde unter Dezentralisierung veröffentlicht. Setzen Sie ein Lesezeichen auf den Permalink.